Hypoglykemie

1. Hoe kunnen we hypoglykemie behandelen?:

Onderstaand protocol omvat een compleet en hierdoor effectief programma dat de fysieke, emotionele/mentale en spirituele achtergrond van hypoglykemie aanpakt; de gebruiker meer met zichzelf verbindt en het lichaam draineert, detoxificeert (ontgift) en regenereert.

Gedurende 2 tot 3 maanden:

a. Elke 6 tot 8 weken: Inzet Liefdeskracht®middel- Chi OPTIMIZER®; prioriteit uittesten, zie beschrijving van Liefdeskracht®middelen- Chi OPTIMIZER®.

b. Chi OPTIMIZER® Support met affirmatie: bijvoorbeeld- ik trek positief helende energie aan, verhoging immuunsysteem én mijn bloedsuikerspiegel is in balans, 3 x 3 druppels; voor drainage, detoxificatie (ontgiften) en regeneratie, zie beschrijving van Liefdeskracht®middel Chi OPTIMIZER® Support.

c. Pancreatrol Glucosestabilisator: 1 tot 3 tabletten, bij voorkeur 1 uur voor de maaltijd innemen; voor een betere glucosestofwisseling.

d. Eventueel aangevuld met:

- Squash Plus Antioxidanten Complex: 1 tot 4 capsules per dag, tijdens de maaltijd innemen; voor een vitaal lichaam.

- Chroom: 1 tot 4 tabletten per dag, tijdens de maaltijd innemen; regulatie bloedsuikerspiegel, ondersteund koolhydraatstofwisseling; en/of

- Ginkgo Ginseng Yohimbe: 1 tot 2 tabletten per dag, tijdens de maaltijd innemen; ter ondersteuning van de bijnieren en geeft energie; en/of

- Gebufferde Vitamine C: 2 tot 6 capsules per dag, tijdens de maaltijd innemen; ter ondersteuning bijnierenen geeft energie; en/of- Vitamine B-50 complex: 1 tablet per dag, tijdens de maaltijd of met water innemen; ondersteund koolhydraatstofwisseling en geeft versterking van het centraal zenuw stelsel; en/of- Osteocap: 2 tot 4 capsules per dag, waarvan 1 voor het slapen innemen; verbetert o.m. de calcium - magnesium verhouding.

Met kinesiologie, touch for health, Integra, NEI, pendel, biotensor, bioresonantie-apparatuur, elektroacupunctuur of intuïtieve waarneming is het mogelijk te bepalen welke combinatie voor het lichaam optimaal is. Wees hierbij wel alert op het congruent zijn met ‘ik ben optimaal gezond en vitaal zijn’ en eventuele sabotage mechanismen.

Als u zichzelf goed voelt (optimaal verbonden met de Goddelijke Kern), dan bent u een volwaardig individu voor uzelf en voor uw omgeving en zullen velen profijt hebben van de positieve energie die u uitstraalt! Veel liefde en positiviteit in uw leven!

Het is verder van belang een gezond voedingspatroon met een gezonde levenswijze na te streven: eet iedere dag voldoende verse groenten en vers fruit, liefst biologisch; probeer suiker en oude kaas (schimmels) helemaal weg te laten; liever geen alcohol, koffie, zwarte thee en frisdranken, eet bewust, zorg voor rust tijdens de maaltijden; eet met mate; zorg voor voldoende beweging (minimaal _ uur per dag, bijvoorbeeld Chi Neng Qi Gong), ontspanning en rust (w.o. goede nachtrust). Drink 2 liter gerevitaliseerd, gezuiverd (of mineraal-) water per dag, hierdoor worden de nieren geholpen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Gewoon kraanwater bevat veel stoffen die niet goed voor onze gezondheid zijn en bevat weinig tot geen levensenergie, zie beschrijving Aqua OPTIMIZER®. Beperk de inname van koolhydraten en witte meelproducten. Eet aardappels met mate, aangezien het zetmeel is dat in het lichaam wordt omgezet in suikers. Vermijd koemelkproducten en margarine, dit kunt u vervangen door geitenmelk, geitenyoghurt, geitenkwark, of jonge geitenkaas.

Eet fruit op de nuchter maag, dus liever niet na het eten (dit gaat gisten in de maag). Vervang eventueel de anti-conceptiepil door andere anti-conceptie mogelijkheden (personia, spiraaltje, condooms, e.d.). Gebruik voor uw lichaam (o.m. cosmetica, deodorants) en in uw huishouding zoveel mogelijk natuurlijke producten, met zo min mogelijk schadelijke toevoegingen. Producten met schadelijke stoffen worden via de huid opgenomen en kunnen het ontstaan van hypoglykemie bevorderen.

2. Achtergrond hypoglykemie:

Eén op de vijf mensen heeft hypoglykemie of een te lage bloedsuikerspiegel. Als de bloedsuikerspiegel te laag is, krijgt men enorme trek in iets zoets, en na het eten hiervan wordt de functie van de insuline weer aangezet

zodat men in een vicieuze cirkel belandt. De insuline verwijdert de suiker uit het bloed en men eet steeds meer suiker om het niveau te handhaven. Bij suikerziekte maakt de alvleesklier (pancreas) niet voldoende insuline. Bij hypoglykemie is het tegenovergestelde aan de hand, de pancreas maakt te veel insuline. Doordat er te veel insuline wordt geproduceerd, wordt er te veel suiker opgenomen in de cellen en het resultaat is, vermoeidheid.

3. Oorzaken van hypoglykemie:

Aan het ontstaan van hypoglykemie kunnen vele oorzaken ten grondslag liggen. Zwangerschap en lichamelijke inspanningen kunnen door een hoog glucoseverbuik de bloedsuikerspiegel doen dalen; Baby’s van diabetische moeders kunnen lijden aan hypoglykemie; Tumoren kunnen hypoglykemie veroorzaken; Medicijngebruik; Anti-conceptiepil, deze pil kan het gehele endocriene stelsel en de bloedsuikerspiegel ontregelen; De aanwezigheid van te veel toxische stoffen etc.

Onderstaand treft u nog een aantal veelvoorkomende oorzaken aan:

a. Candidiasis:

b. Verkeerde of onvolwaardige voeding:

Overmatig suikergebruik, dat reeds op jeugdige leeftijd in de vorm van snoep en ijs plaatsvindt, brengt het pancreas uit balans. Het lichaam is op den duur niet meer in staat het suikergehalte in het bloed op een gelijkmatig niveau te houden. Dit wordt hypoglykemie genoemd. Vaak worden hypoglykemie klachten gecompenseerd door nog meer suiker te eten, koffie te drinken, alcohol te gebruiken of sigaretten te roken. Deze methoden om het lichaam tevreden te stellen leiden alle tot verergering van de toestand. Onze moderne leefwijze maakt dat er veel ‘bewerkte’ voedingsproducten te verkrijgen zijn die hun ‘levensenergie’, vezels, vitaminen en mineralen grotendeels of geheel hebben verloren.

c. Te veel stress (te hoge werkdruk):

Oorspronkelijk zorgen de bijnieren voor adrenaline als u veel stress heeft of u zich in een noodsituatie bevindt. De adrenaline zorgt voor meer glucose in het bloed zodat het hele lichaam in een staat van paraatheid gebracht wordt. Het lichaam is nu in staat te vechten of te vluchten voor zijn leven. Verbruikt men deze extra energie niet door lichamelijke inspanning, dan moet de alvleesklier weer insuline leveren en dan ontstaat op den duur schade aan het organisme, omdat het niet tot rust kan komen. Als de bijnieren echter door langdurige spanningen (stress, hoge werkdruk en angst) uitgeput zijn blijft het bloedsuikergehalte te laag.

d. Niet vanuit Jezelf leven (*):

Je weigert (nog) vanuit je krachtige zelfbewuste IK te leven: je laat je meestromen door je gevoelens, je doet je voor als een klein kind; je negeert je innerlijke wijsheid; je eigen WIL verdwijnt. Je zou je zwakker voordoen dan je bent, teneinde je te kunnen wentelen als een slachtoffer, soms aan de voeten van een Machtig persoon, die het bevel over je voert: een mogelijk onbewust, maar oneerlijk spel als zombie, als underdog. Maar alles is beter, dan je eigen sterke krachten te moeten hanteren, want daar ben je bang voor. Je wantrouwt je eigen aard; een haast onoprecht naar buiten tot van jezelf leidt tot schuldgevoelens en tot het gevoel ergens "slecht" te zijn. Je zou ook de anderen niet meer vertrouwen. Je laat je zitten in de greep van anderenÉ. Een opgekropte agressie maakt je nerveus. Tenslotte voel je je gans dichtgesnoerd; je wil los! Echter, glurend vanuit je schuilplaats, waag je het toch niet zélf het stuur te grijpen; je bekijkt het leven eenzijdig emotioneel en je dompelt jezelf onder in een zwarte inktÉ.Je Zelfbewustzijn mag en kan van jou niet bestaan. Ontsnap, hoe moeilijk het ook lijkt, uit deze val, die je voor jezelf hebt uitgezet! Kom onder de anderen vandaan en schiet jezelf in alle eerlijkheid vooruit! Geef mensen te verstaan dat jij voortaan voor jezelf zal leven en niet als dienstmeid voor hen. Wees productief! Leer weer lachen in plaats van tranen te koesteren. Arbeid, voortdurende bezigheid, creativiteit zullen je goed doen. Beschouw jezelf niet als een arm schaap, want je lichaam zal erop reageren: je ontkent en vergooit ermee je krachten als mens. Op zelfbewuste toon jouw levenslied uitschallen met trompetklanken die je wakker schudden uit je valse slaap. Verander je (noodlottige, funeste) overtuigingen, die je een rad voor de ogen hebben gedraaid.

4. Symptomen en diagnose van hypoglykemie:

Onder meer angsten, beverigheid, concentratiemoeilijkheden, duizelingen, depressies, gezichtsstoornissen, hongeraanvallen, humeurigheid, impotentie, mentale verwarring, nachtmerries, overactief zijn (vooral bij kinderen), slapeloosheid, vergeetachtigheid, vermoeidheid, zuchten en gapen, zwakheid, zweten. Zie ook bijlage ‘Hypoglykemietest’. Bovengenoemde symptomen kunnen sterk in de richting van hypoglykemie wijzen. De diagnose kan worden gesteld met:

a. HLB-bloedanalyse, een geavanceerd microscopisch onderzoek van een druppel bloed uit de vinger.

b. Via kinesiologie, touch for health, Integra, NEI, pendel, biotensor, bioresonantie-apparatuur, elektroacupuntuur en het gebruik van testfilters.

Endocriene klieren die betrokken zijn bij hypoglykemie:

Als de hypothalamus uit balans is, zijn vaak de gevolgen: verslavingen aan eten (snoepen), alcohol, drugs en losbandige seks. Overactieve bijnieren hebben veel te maken met hypoglykemie.

4. Symptomen en diagnose van hypoglykemie:

Onder meer angsten, beverigheid, concentratiemoeilijkheden, duizelingen, depressies, gezichtsstoornissen, hongeraanvallen, humeurigheid, impotentie, mentale verwarring, nachtmerries, overactief zijn (vooral bij kinderen), slapeloosheid, vergeetachtigheid, vermoeidheid, zuchten en gapen, zwakheid, zweten. Zie ook bijlage ‘Hypoglykemietest’. Bovengenoemde symptomen kunnen sterk in de richting van hypoglykemie wijzen. De diagnose kan worden gesteld met:

a. HLB-bloedanalyse, een geavanceerd microscopisch onderzoek van een druppel bloed uit de vinger.

b. Via kinesiologie, touch for health, Integra, NEI, pendel, biotensor, bioresonantie-apparatuur, elektroacupuntuur en het gebruik van testfilters.

Bron: (*) De Sleutel tot Zelf-Bevrijding, Christiane Beerlandt, uitgever Petiet, ISBN 90-75849-08-7.

Hypoglykemie, Edith van Blijdesteijn, uitgever Ankh-Hermes, ISBN 90-202-0711-3.

Hypoglykemietest

Vul achter de vraag een cijfer in:

0 = Het verschijnsel doet zich niet voor.

1 = Het is zwak of komt zelden voor.

2 = Het is gematigd, komt ten minste 1 keer per week voor.

3 = Het is ernstig of komt vaak voor.

Totaal:

Boven de 20 punten : kans op hypoglykemie.

Boven de 80 punten : zeker hypoglykemie.

Boven de 120 punten: er moet snel iets gebeuren!

Vraag Cijfer

Heeft u wel eens last van:

1. voortdurende vermoeidheid?

2. hongergevoel tussen de maaltijden door of ’s nachts?

3. depressieve gevoelens?

4. slapeloosheid?

5. wakker worden na een paar uur slaap?

6. angstgevoelens (voor mensen, plaatsen of dingen)?

7. moeilijk besluiten kunnen nemen?

8. gebrek aan concentratie?

9. slecht geheugen?

10. onzekerheid of minderwaardigheidsgevoelens?

11. hevige geëmotioneerdheid?

12. geprikkeld zijn?

13. veelvuldige huilbuien of een gevoel van "inwendig huilen"?

14. woedeaanvallen?

15. opblazen van onbelangrijke zaken?

16. consumptie van snoep, taart, koekjes of frisdranken?

17. consumptie van brood, deegwaren, aardappelen of rijst?

18. consumptie van alcohol?

19. dagelijks meer dan drie kopjes koffie of glazen cola?

20. hunkering naar snoep of koffie tussen de maaltijden door?

21. slechte arbeidsprestaties onder druk?

22. hoofdpijn?

23. slaperig zijn overdag?

24. slaperig of duf zijn na de maaltijd?

25. gebrek aan energie?

26. weinig initiatief?

27. ’s morgens moeilijk op gang komen?

28. eten als u nerveus voelt?

29. maagkrampen of zenuwen op de maag?

30. allergieën: astma, hooikoorts, huiduitslag, voorhoofdholteonsteking, e.d.?

31. verdwijnen van vermoeidheid na eten?

32. zelfmoordgedachten of ­neiging?

33. verveling?

34. hartkloppingen?

35. nachtmerries?

36. geïrriteerd zijn vóór de maaltijd?

37. beverig gevoel bij honger?

38. maagzweer, maagcatarre, verstopping, opgeblazen gevoel?

39. koude handen en voeten?

40. trillen van de handen?

41. vertroebeld gezichtsvermogen?

42. bloedend tandvlees?

43. duizelig, licht in het hoofd zijn?

44. zware moeilijke ademhaling?

45. snel blauwe plekken krijgen?

46. dingen laten vallen of er tegenop lopen?

47. buitensporige transpiratie?

48. verminderde zin in seks?

49. spiertrekkingen of krampen?

50. uitzonderlijke dorst?

51. herhaaldelijk urineren?

52. gewichtverandering?

53. zenuwuitputting?

 

Endocriene klieren die betrokken zijn bij hypoglykemie:

Klier

Positieve emotie

Negatieve emotie

Hypothalamus

plezierig

ongewenst

Hypofyse

blij

ongelukkig

Epifyse

mededeelzaam

sprakeloos

Schildklier

goedheid

vernederd

Bijschildklier

vertrouwen

jaloezie

Thymus

kalm

ongerust

Bijnieren

gewaardeerd

gefrustreerd

Eierstokken/teelballen

vruchtbaar

onvruchtbaar

Als de hypothalamus uit balans is, zijn vaak de gevolgen: verslavingen aan eten (snoepen), alcohol, drugs en losbandige seks. Overactieve bijnieren hebben veel te maken met hypoglykemie.

 

Het hebben van negatieve overtuigingen en/of emoties:

Vechten

Vluchten

k moet volmaakt zijn.

Ik kan niet volmaakt zijn, daarom red ik het niet.

Ik moet de beste zijn

Ik kan niet de beste zijn, daarom ben ik maar onbelangrijk.

k moet mijn best doen.

Ik kan niet beter mijn best doen, daarom ben ik maar niet lekker.

Ik moet doen wat de ander leuk vindt.

Ik kan niet doen wat ik leuk vindt, daarom ben ik maar niet mezelf, of besta ik maar niet.

Ik moet opschieten

Ik kan niet vlugger, daarom word ik maar niet groot

Ik moet flink zijn

Ik heb ik maar helemaal geen gevoelens.k kan niet flink zijn en mij gevoelens niet laten blijken, daarom heb ik maar helemaal geen gevoelens