Fibromyalgie

1. Hoe kunnen we fibromyalgie behandelen?

Onderstaand protocol omvat een compleet en hierdoor effectief programma dat de fysieke, emotionele/mentale en spirituele achtergrond aanpakt; de gebruiker meer met zichzelf verbindt; het lichaam draineert, detoxificeert (ontgift) en regenereert; de weerstand van het lichaam versterkt en fibromyalgie behandelt.

a. Elke 6 tot 8 weken: inzet Chi OPTIMIZER ®; prioriteit uittesten, zie beschrijving Chi OPTIMIZER ®.

b. Chi OPTIMIZER® Support met affirmatie: "Ik ben positieve liefdevolle helende energie, verhoging immuunsysteem, fibromyalgie nu uit mijn lichaam. Alle bacteriën, parasieten, schimmels, virussen en gifstoffen nu uit mijn lichaam, mijn lichaam functioneert nu optimaal en mijn lichaam is nu gezond." Zie beschrijving Chi OPTMIZER® Support.

c. Squash Plus Antioxidanten Complex: 1 tot 4 capsules per dag, tijdens de maaltijd innemen; voor een vitaal lichaam, beschermt spiercelstructuren en verbetert spiercelstofwisseling, vangt vrije radicalen en vermindert pijn.

d. DDS1: 1 tot 2 tabletten per dag, tijdens de maaltijd innemen; voor een gezonde darmflora. Pulskuur van één week per maand.

e. Eventueel aangevuld met onderstaande middelen:

- Magnesium Tauraat: 1tot 2 capsules per dag, tijdens de maaltijd innemen; ontspant en ontkrampt spierweefsel.

- MSM: 1 tot 4 tabletten per dag; ontstekingsremmend, pijnverlichtend, betere doorbloeding en ontspanning.

- Marine Visolie (zalm): 1 tot 2 capsules per dag, waarvan 1 voor het slapen gaan, in combinatie met vitamine E en/of antioxidant; voor soepele spieren en ontstekingsremmend.

- Glucochon: 1 tot 5 tabletten per dag, waarvan 1 voor het slapen; voor gezond kraakbeen en gewrichtssmeer, en pijnstillend.

- Gewrichtsgranulaat: 1 maatlepel van 9 gram per dag, bij voorkeur voor het slapen innemen; voor gezond kraakbeen, ontstekingsremmend, smeermiddel van gewrichten, pijnstillend.

- Osteocap: 2 tot 4 tabletten per dag, waarvan 1 voor het slapen; voor gezond botmetabolisme en sterke botten.

- L-Carnitine tab. á 750mg, 2 tot 6 tabletten per dag bij voorkeur tijdens de maaltijd innemen; ondersteunt de energieopwekking in de spiercellen (tegen spierzwakte); helpt om vetten als energiebron aan te wenden.

- Gebufferde Vitamine C: 2 tot 6 capsules per dag, tijdens de maaltijd innemen; verbetert het levermetabolisme en de werking van het afweersysteem en de stofwisseling voor de spiercel.

- Vitamine B-complex: 1 tablet per dag, tijdens de maaltijd innemen; bevordert en herstel van zenuwcellen.

- Co-enzym Q10; 1 tot 2 capsules per dag, tijdens de maaltijd innemen; optimaliseert de energie voorziening van

spiercellen.

- Hepaforte: 1 tot 4 tabletten per dag; voor een goed functionerende lever.

- Teunisbloemolie: 2 tot 6 capsules per dag, tijdens de maaltijd innemen; voor hormoonbalans en ontstekingsremmend.

- Borageolie: 1 tot 2 capsules per dag, tijdens de maaltijd innemen; voor hormoonbalans en ontstekingsremmend.

 

Met kinesologie, touch for health, Integra, NEI, pendel, biotensor, bioresonantie-apparatuur, elektroacupuntctuur of intuïtieve waarneming is het mogelijk te bepalen welke combinatie voor het lichaam optimaal is. Wees hierbij wel alert op het congruent zijn met "ik ben gezond en vitaal"en eventuele andere sabotage mechanismen.

Het is verder van belang een goede werk- of lichaamshouding en een gezonde levenswijze na te streven. Richt je werkplek ergonomisch in en eet iedere dag voldoende verse groenten en vers fruit (liefst biologisch), eiwitten (vlees, kaas) beperken. Gebruik voldoende meervoudige onverzadigde vetzuren, door bijvoorbeeld drie maal per week vette vis te eten (ontstekingsremmend). Liever geen alcohol, koffie, zwarte thee en frisdranken. Drink 2 liter gevitaliseerd, gezuiverd (of mineraal-) water per dag, hierdoor worden nieren geholpen om gifstoffen uit het lichaam verwijderd, zie beschrijving Aqua OPTIMIZER®. Vermijd kou en vocht. Maak contact met je lichaam, luister naar de signalen die het geeft en reageer daar adequaat op. Korte pauzes zijn een effectieve manier om de spieren tussendoor te ontspannen en de bloedvoorziening te verbeteren. Zorg voor voldoende (volledige) beweging zoals zwemmen, fitness, Chi Neng Qi Gong en verbeter je lichaamshouding. Leef je leven met een glimlach, laat de verstarring los, dit komt het herstel van de cellen in je lichaam ten goede. Een glimlach zet zenuwreflexen in werking die de spieren in het hele lichaam meer ontspannen.

2. Achtergrond van fibromyalgie:

Fibromyalgie betekent letterlijk pijn in gewrichtkapsels, spier- en bindweefsel, die ontstaat doordat meer en meer spieren verschrompelen en plaatsmaken voor bindweefsel. Het begin van de ziekte is vaak sluipend en tamelijk onopvallend. Diffuse klachten als slaapstoornissen, maag- of darmklachten of moeheid treden op. Later volgt pijn in de lendenen of, minder vaak, pijn in de nek. Pas daarna komen de typerende pijnen in armen en benen en andere symptomen. Gemiddeld genomen duurt het een jaar of zeven voordat de ziekte haar volle omvang heeft bereidt. Hevige pijnaanvallen worden afgewisseld door pijnvrije periodes. Los van de pijn voelt het merendeel zich somber, depressief of angstig. Meer dan de helft heeft last van zware spanningshoofdpijn. Uitputting, matheid en moeheid zijn de belangrijkste symptomen bij fibromyalgie. Velen hebben last van concentratiestoornissen, sufheid, gaten in het herinneringsvermogen, problemen met het korte-termijngeheugen of traagheid.

Daarenboven is fibromyalgie een ophoping van verschillende ziekmakende factoren en afwijkingen: gifstoffen, virussen (pfeiffer), parasieten, bacteriën, schimmelinfecties, darmflora uit evenwicht, hormonen uit evenwicht, tekort aan vitaminen en mineralen m.n. anti-oxidanten, postvaccinaal syndroom, stralingsinvloeden.

3. Oorzaken van fibromyalgie:

a. Emotionele en spirituele oorzaken (*):

Blijven staan, weigeren, "neen", niet willen doorgaan, noch groeien, noch leven. Het is nu genoeg geweest, je wil er niets meer mee te maken hebben. Je overstroomt van opgeslagen emoties, verdriet, weemoed, pijnlijke herinneringen uit het verleden. Jij zet je schrap, een hoekig verzet; het kind in jezelf lijdt en verlangt naar het zoete, het warme, het aardse, de liefde. Maar jij hebt al te veel pijn doorstaan; jij versteent nu als het ware, je snijdt je af van je zachte gevoelens, jij geeft aan jezelf het zoete niet, omdat jij te veel van anderen verwachtte. Krachtige innerlijke energiestromen wensen door te stromen in creativiteit en productiviteit, maar jij verzet je tegen deze natuurlijke stroming. Jij bent nu hard voor het kind in jezelf!

Jij bent veilig geborgen in jezelf; heet jezelf warm welkom, verwacht niet van anderen datgene wat jij jezelf onthoudt. Zet jezelf in de bloemetjes en geniet van aardse, sappige vruchten. Ervaar jezelf als een vrucht, gerijpt in de zon; geniet van dat warme zonnecentrum in jezelf. Geniet van het zintuiglijke mooie, van smaken en geuren, van je lichaam, van zinnenstrelende kleuren en klanken. Laat jezelf volwassen worden en bemin het kind in jezelf met een klaarwakker bewustzijn. Sta het zoete toe in je bestaan. Produceer en oogst, ga door en creëer je bestaan. Rem die warme gevoelsstroom in jezelf niet langer: verwarm deze plaatsen in jezelf die zich koud en gekwetst voelen. Ontspan je en geniet van het licht en de zon; kramp niet langer toe, open je in liefde naar jezelf. Ontdek de vreugde!

b. Slechte doorbloeding:

Een doorbloedingstoornis, vooral die van de kleine bloedvaten, slechte aanvoer van benodigde stoffen en slechte afvoer van afvalprodukten. Bacteriën, parasieten en gifstoffen die zich in spieren, banden, gewrichten en slijmbeurzen nestelen. Het gevolg is pijnlijke gewrichten, koude handen en voeten, wintertenen, duizeligheid en evenwichtsstoornissen.

c. Psychische oorzaak:

Heeft te maken met het emotioneel functioneren. Personen met fibromyalgie gunnen zich geen rust en zijn actieve mensen. Ze zijn altijd maar bezig en stellen hoge eigen aan zichzelf en anderen. Ze willen het steeds goed doen, soms tegen beter weten in.

d. Neurologische oorzaak:

Heeft te maken met het functioneren van hersenen en zenuwen.

e. Endocrinologische oorzaak:

Heeft te maken met het hormonaal functioneren.

f. Immunologische oorzaak:

Heeft te maken met het functioneren van het afweersysteem. Het immuunsysteem kan verzwakt zijn door een te hoge belasting met gifstoffen zoals kwik, cadmium, lood, aluminium, molybdenum, koper, chemicaliën, pesticiden, DDT, PCB’s, asbest, siliconen, enzovoort.

g. Maag- en darmstoornissen:

Hier ontstaan veel zure stoffen, waaronder urinezuur, die in gewrichten en spieren worden opgeslagen. Het teveel aan urinezuur in spieren en bindweefsel veroorzaakt jicht en spierjicht.

4. Symptomen van fibromyalgie:

a. Allergieën:

Veel mensen met fibromyalgie hebben allergische aandoeningen, van hooikoorts tot zware astma.

b. Maag- darmklachten:

Oprispingen, een opgeblazen gevoel, zuurbranden, maagrommelen, winderigheid, diarree of verstopping, al deze klachten ontbreken maar zelden.

c. Alvleesklier:

Een tekort aan insuline veroorzaakt veel schade aan de bloedvaten en zenuwen. Indirect kan een functiestoornis van de spieren het gevolg zijn.

d. Leverstoornis:

Verlopen niet alle omzettende en zuiverende leverfuncties optimaal, dan kunnen er stoffen in het lichaam komen die giftig, verzurend of verstorend zijn. Die stoffen hebben de spieren en het bindweefsel als voorkeurslocatie.

e. Meest voorkomende symptomen:

Overmatig zweten, (over)gevoelige huid, sterkere zichtbaarheid van venen, cirkelvormige haaruitval, ademhalingsproblemen, onduidelijke pijnklachten op de borst en ademnood, hartritmestoornissen, prikkelbare blaas, infectiegevoeligheid, licht verhoogde temperatuur, dove gevoelens, nerveuze extremiteiten (het zogenaamde restless legs syndroom), kramp in de beenspieren, beven van de handen, waterophopingen, menstruatiepijnen, verminderd libido, impotentie, heesheid, slikklachten, kiespijn, pijn in de kauwspieren, gehoorproblemen, tinnitus (oorsuizen), prikkelbaarheid en stemmingswisselingen.

Bron:

(*) De Sleutel tot Zelfbevrijding, Christiane Beerlandt, uitgever Petiet, ISBN 90-75849-08-7

Fibromyalgie, Huub Fest, uitgever Ankh-Hermes BV, ISBN 90-202-0101-8