Download

MS-Word

Praktijk Vitaliteitscoach

In de volgende tekst wil ik je graag kennis laten maken met mijn Praktijk Vitaliteitscoach en werkwijze. Ik ben Marjolein van der Meulen, Vitaliteitscoach.

 

Een Vitaliteitscoach is een persoonlijke coach die jou begeleidt in fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welzijn. Doel van mijn coaching is een optimale verbondenheid met jezelf en je innerlijke Kracht, zodat jij een leven creëert waarin je jouw eigen keuzes kunt maken, in liefde, zelfvertrouwen, inspiratie en vitaliteit!

 

De benadering is holistisch. Ik coach op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Fysiek niveau betreft het lichaam, emotioneel de emoties, mentaal niveau betreft je gedachten en spiritueel: jouw levenspad en doel op aarde. Ik schenk niet alleen aandacht aan de klachten, maar ook aan de mogelijke oorzaken ervan. Deze oorzaken kunnen puur fysiek van aard zijn, maar ook een psychisch-emotionele, mentale of spirituele achtergrond hebben, of een combinatie hiervan. Door aandacht te schenken aan zowel klachten als mogelijke oorzaken kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen. De coaching vindt plaats vanuit Aquariusenergie (1), de energie van het nieuwe tijdperk.

 

Door middel van gesprek, communicatie met het onderbewuste, oefeningen, voedingssupplementen en energetische behandelingen of middelen:

- kunnen fysieke en psychische klachten verminderen en/of verdwijnen,

- maak je jezelf positieve gedachten eigen,

- worden eigen identiteit en eigenwaarde ontwikkeld,

- ervaar je balans en harmonie,

- ontstaat verbinding met jouw innerlijke Liefde en

- wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd.

 

Coaching sessie

Door het op verschillende energetische niveaus loslaten van emoties, patronen en oude herinneringen ontstaat er inzicht en bewustzijn. Je leven gaat stromen in de richting die bij jou hoort. Tijdens de coaching is er "hulp van boven", zoals van engelen, meesters en dierbare overledenen. Je hoeft hier niet in te geloven, het gebeurt vanzelf. In sommige gevallen vinden er energetische operaties plaats. Wat er tijdens een coaching sessie gebeurt gaat ons bewustzijn vaak te boven. De verandering is wel te voelen. Na afloop van de coaching ervaar je een diepe ontspanning, opgelucht, helder of is er letterlijk een last van je schouders afgevallen.

Na een aantal sessies merk je dat je minder gestrest omgaat met moeilijke situaties; je leert relativeren. Het is de bedoeling dat je de handvatten die je tijdens de sessie krijgt aangereikt, in het dagelijks leven kunt toepassen. Een standaard behandeling voor een bepaalde klacht is niet mogelijk omdat ieder mens uniek is. In overleg kunnen de middelen of oefeningen worden ingezet zoals Liefdeskracht®middelen, Voedingssupplementen, Aqua OPTIMIZER®, LifeGuide® en Chi Neng Qigong. Het is aan te raden om regelmatig een check-up te laten doen, minimaal één keer per half jaar.

Klachten die ik behandel zijn onder andere

migraine, hoofdpijnen, epilepsie, oorsuizingen, chronische vermoeidheid en pijn, huidklachten, allergieën, eczeem, hooikoorts, rugklachten, RSI, whiplash, nek en schouderklachten, bekkeninstabiliteit, fibromyalgie, reuma, artrose, spier- en gewrichtsklachten(*), dyslexie, dyspraxie, hoge bloeddruk, hypoglykemie(*), candidiasis(*), ME, MS, PMS, overgangsklachten, menstruatie klachten, kanker, nier- en galstenen, gebidsklachten, herstel na operatie en ongeluk, oogklachten, brandwonden, burn-out, stress, depressie, posttraumatische klachten, incest, slaapstoornissen, lusteloosheid, ADHD, gedrag- en leerproblemen(*), angsten, onzekerheid, tiks, sabotagemechanisme, hyperactiviteit, relatieproblemen, rouwverwerking, zwangerschapsbegeleiding, bevallingen, borstvoeding, huilbaby’s, begeleiding zelfstandig ondernemers en managers, en spirituele groei.

(*)Zie "Behandeling van klachten"op www.vitaliteit-service.nl .

 

Mijn afgeronde opleidingen

- NEI (Neuro Emotionele Integratie)

- Healing door middel van meditatie en visualisatie

- Kinder NEI

- Deep Field Relaxation

- INTEGRA, Vega test

- Archetype healing

- EE (Emotioneel Evenwicht)

- Cranio-Sacraaltherapie

- Chi Neng Qigong

- Aqua-Hé

Vergoeding

De coaching sessie en middelen worden door verschillende aanvullende ziektekostenverzekeringen vergoed. Gezien de vele wijzingen die in verzekeringspolissen worden doorgevoerd is het raadzaam zelf de voorwaarden voor vergoeding te controleren.

Agis

Ander Zorg

Avéro Achmea dekking voor Start en Extra

CZ / OZ

Delta Lloyd

FBTO

Groene Land Achmea

IAK

Interpolis Achmea

Menzis

OHRA

OZF Achmea

VPZ

Trias

Univé

VGS­IZZ-IZA

Zilveren Kruis Achmea

Uiteraard ligt de vergoeding en de hoogte van de vergoeding aan de afgesloten polis met uw zorgverzekeraar.

Beroepsvereniging

Ik ben lid van de beroepsvereniging: VIV (Vereniging voor Integrale Vitaliteitskunde) in Ridderkerk.

Adresgegevens

Vitaliteitscoach Marjolein van der Meulen

Vredebest 17

1191 PM Ouderkerk a/d Amstel

Tel. 020-4720398

Fax 020-4965498

E-mail vitaliteitscoach@zonnet.nl

(1) Voor meer informatie Aquariustijd en producten die deze energie in zich dragen zie "Grondtoon van een nieuw tijdperk" www.vitaliteit-service.nl

 

NEI (Neuro Emotionele Integratie)

De NEI-methode is gebaseerd op oeroude kennis van energiebanen die een centrale rol spelen bij het verwerken van emoties en het congruent toepassen van datgene waarin je gelooft. NEI richt zich op de oorzaak en motivatie van gedrag en op het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. Je zult de relatie gaan zien tussen hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Zolang je bewuste en onbewuste niet congruent zijn (niet op één lijn staan) kost dat energie. De oorzaak van deze spanning, die we incongruentie noemen, kan soms al in de baarmoeder zijn ontstaan. Deze incongruenties kunnen we, net als onderdrukte emoties, opsporen met behulp van een spiertest en het stellen van gerichte vragen.

Ons gedrag wordt bepaald door ons onderbewustzijn. Ons onderbewustzijn wordt geprogrammeerd door onze ervaringen, zoals bij een computer. Veel van onze programma’s zijn afkomstig uit de tijd dat we nog een kind waren; hoe werden we opgevangen als baby, kind, enzovoort. Vaak kan zelfs de periode van voor onze geboorte van invloed zijn. Vele factoren hebben invloed op onze geloofsovertuigingen. Alle informatie die van belang is voor ons welbevinden wordt opgeslagen in ons geheugen. Negatieve emoties worden opgeslagen in de vorm van energetische vibraties.

Enkele voorbeelden: iemand die als jong kind van een tafel is gevallen, kan daardoor hoogtevrees hebben. Een kind, geboren met de navelstreng om de hals, kan daardoor fobieën of astma ontwikkelen. Iemand kan last hebben van angst voor kleine ruimten, omdat hij/zij als kind van twee voor de grap in een kartonnen doos is gestopt door zijn/haar broertje. Iemand die altijd ziek is, heeft misschien als kind geleerd dat hij/zij vooral aandacht kreeg als hij/zij ziek was.

We zijn congruent als onze gedachten, emotie, ons gedrag, verstand en gevoel, onze linker- en rechterhersenhelft, ons bewuste en onbewuste op één lijn staan. Hoe congruenter je wordt, des te bewuster je gaat leven. Je gaat in harmonie leven met je emoties en met jezelf!

INTEGRA

INTEGRA: Integratie Natuurlijke Therapieën en Energetische Geo Reflex Analyse.

Het doel van de INTEGRA is om snel en effectief de oorzaak van de klachten van de cliënt op te sporen en te behandelen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door detoxificatie en regeneratie van alle weefsels, maar vooral van het immuunsysteem en de uitscheidingsorganen.

Het uiteindelijke streven is om deze in een zogenaamde still point te krijgen: het moment waarop het lichaam in maximaal evenwicht is en zich optimaal kan herstellen door deze totale harmonie. Dit kan heel snel gaan!

Voor de diagnose wordt gebruik gemaakt van spiertests. Er wordt gezocht naar de oorzaak achter de klacht van de cliënt: deze zal een verzwakking van de spier tonen. Aan een klacht kan bijvoorbeeld ten grondslag liggen: een emotioneel probleem, een structureel probleem (zoals wervels, wervelkolom, bekken), een endocrien probleem (bijvoorbeeld hormoonwerking), geopathie (gevoeligheid voor aardstralen en wateraders), elektromagnetische straling of elektrosmog (gevoeligheid voor computers, zendmasten, zaktelefoons, en dergelijke), een metabool probleem (zoals voedselallergie of -intolerantie), een cellulair probleem (overgeërfd of constitutioneel) of een fysiek probleem. Nadat de diagnose is gesteld, volgt de therapie waarbij gezocht wordt naar welk middel of welke behandeling de spier weer sterk zal maken.

Healing met behulp van meditatie en visualisatie:

In een ontspannen positie worden vragen aan je lichaam gesteld; hierdoor ervaar je zelf waar een fysieke, emotionele/mentale of spirituele blokkade zit. Je maakt contact met je lichaam en spontaan kunnen er herinneringen naar boven komen. Voorbeeld: je ziet jezelf als kind, óf je komt een familieovertuiging tegen, en dergelijke. Deze emoties, negatieve overtuigingen en blokkades worden losgelaten, getransformeerd en getransmuteerd.

Deep Field Relaxation (DFR)

Tijdens de sessie wordt er muziek gedraaid (Mind Music). Je ademhaling zal langzamer worden, je lichaam wordt warmer en rustig, evenals je geest. Als je geest volledig tot rust komt, krijgen je cellen de gelegenheid om diepgaand te veranderen, waardoor je in een toestand van volledige harmonie kunt komen. DFR maakt het mogelijk om weer in contact te komen met je levensenergie en levensvreugde.

Cranio-Sacraal therapie

Vanuit de osteopathie heeft cranio-sacraal therapie zich ontwikkeld, na 1985 vond er een explosieve ontwikkeling plaats door het werk van Dr. J. Upledger, wat geleid heeft tot de huidige vorm van cranio-sacraalbehandelingen.

Het Cranio-Sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel en wervelkolom, tot onder aan het heiligbeen. Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel. Dit systeem kent een uitdijende en inkrimpende beweging, een ritme die overal op het lichaam voelbaar is. We kunnen dit ritme beschouwen als de ademhaling van het zenuwstelsel. Dit stelsel regelt de werking van alles wat er in het lichaam gebeurt.

Er worden bij een behandeling ‘zachte’ technieken gebruikt, die een lichte druk op het systeem uitoefenen. Op deze manier wordt het lichaam uitgenodigd zich te ontspannen en ruimte te scheppen. Een cranio-sacraalbehandeling activeert of verbetert het zelfhelend vermogen.

Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is een korte meditatie met bewegingen van circa 20 minuten, waarmee je je drukke dag kunt beginnen of eindigen om tot rust te komen. Chi Neng is een medicinale vorm van Qigong. Het verhoogt je concentratie, je krijgt meer energie, het brengt geest en lichaam in balans, vele fysieke klachten verminderen of verdwijnen, het geeft innerlijke rust en een diepe ontspanning.

Workshops Chi Neng Qigong & Bewustzijn:

In de workshops combineer ik de Chi Neng Qigong oefeningen met mijn ervaring als Vitaliteitscoach om je meer bewust te maken van wat ervaringen of klachten je te vertellen hebben en hoe je ermee omgaat. We doen oefeningen om de energie beter te laten stromen en maken je bewust van de uitdagingen die je op je levenspad tegenkomt.

De bedoeling is dat je inzicht krijgt in waarom je tegen bepaalde dingen oploopt en waarom je mogelijk klachten hebt. Als het inzicht er eenmaal is, dan ga je anders met je situatie om.

Aqua-Hé®

Aqua-Hé® is de healing vanuit het sprankelende tijdperk waar we naartoe gaan. Tijdens de workshops worden veel leuke oefeningen gedaan om jezelf spelenderwijs in je basis te brengen en om jezelf in contact te laten komen met je oneindige bron van liefde. Je gaat je bewust afstemmen op de energie van de Nieuwe Tijd, Aquariustijd of Noösfeer. Met deze juiste grondtoonafstemming leer je met Aqua-Hé® gedetailleerder bij je Bron te komen, om vervolgens vanuit je zuivere hartsenergie volop in het leven te staan.

Aqua-Hé® is bedoeld voor iedereen die op zoek is of geïnteresseerd is in het effectief behandelen van zichzelf, volwassenen, kinderen en dieren. Artsen en therapeuten kunnen de Aqua-Hé® combineren met hun huidige werkwijze.

AquaHé® is heel eenvoudig. Iedereen kan het leren, het resultaat is buitengewoon en het enige dat je nodig hebt, zijn je handen en een onbevangen geest.

Liefdeskracht®middelen

Liefdeskracht®middelen zijn intelligente ‘nieuwetijdsmiddelen’ die dieper en krachtiger doorwerken dan tot nu toe mogelijk was. De Liefdeskracht®middelen werken sterk door op spiritueel, emotioneel, mentaal en fysiek niveau. Ze verbinden je met jezelf, het relativerend vermogen wordt groter, en je creëert Innerlijke Kracht en Rust. Je maakt als het ware contact met je eigen Bron van Liefde.

Voedingssupplementen

Door onze ‘moderne’ leefwijze is er een grote kans dat we in ons leven een ‘relatief’gebrek aan vitaminen en mineralen krijgen. Daarnaast is de hoeveelheid aan vitaminen en mineralen in ons voedsel de afgelopen 30 jaar drastisch teruggelopen. Ook kan er een grotere behoefte aan antioxidanten (vitamine C, E, selenium, glutation, etc.) ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld stress, milieuvervuiling, additieven in het voedsel, elektromagnetische straling (radio en televisie zenders, mobiele telefonie), een geopathische belasting of een emotionele periode.

Een langdurig tekort aan antioxidanten zal altijd leiden tot een gezondheidsklacht. Een willekeurig voedingssupplement laat zich niet gemakkelijk beoordelen. Zo staan de ingrediënten en de meeste hulpstoffen wel op het etiket vermeld, maar ontbreekt een belangrijk kwaliteitskenmerk, namelijk de effectieve opname. Door de voedingssupplementen naar eigen specificatie te laten produceren en deze te verrijken met helende energie, is het gelukt de effectieve informatieopname te verhogen naar 80-100%. Commercieel verkrijgbare voedingssupplementen hebben veelal een effectieve informatieopname van slechts 15 tot 20%.

Aqua OPTIMIZER®

De Aqua OPTIMIZER® vitaliseert het drinkwater tot een uitzonderlijk hoge waarde aan levensenergie (bovis-waarde) en verwijdert de energetische vervuiling uit het water. Als resultaat krijg je drinkwater dat een ontgiftende werking heeft en dat bovendien helder is, zacht aanvoelt en beter smaakt. De Aqua OPTIMIZER® harmoniseert ook je leef- of werkomgeving, onder meer met betrekking tot elektrosmog (afkomstig van bijvoorbeeld zendmasten, computers, mobiele telefoons) en geopathische belastingen (waaronder aardstralen, wateraders en breuklijnen). Zowel elektrosmog als geopathische belastingen kunnen een negatieve invloed hebben op je immuunsysteem, op je gevoel van welbehagen en ze zijn soms ziekteverwekkend.

De Aqua OPTIMIZER® heeft ook en positief effect op de aanwezigheid van negatief werkende persoons- en/of plaatsgebonden energieën.

Kraanwater wordt door het waterleidingbedrijf op fysiek niveau gezuiverd, maar er wordt geen rekening gehouden met de energetische afdruk (of informatie) die de vervuiling in het water heeft achtergelaten. Water heeft namelijk een goed geheugen. De werking berust voor een deel op hetzelfde principe als waarop de homeopathie berust; deze wordt namelijk bepaald door de energetische afdruk van de fysieke stoffen die erin hebben gezeten; de stof is er uitgehaald maar de energetische afdruk bepaalt de werkzaamheid. Hetzelfde gebeurt met ons drinkwater: de schadelijke stoffen hebben hun afdruk in het drinkwater achtergelaten.

Veel mensen zeggen na een eerste kennismaking letterlijk dat het met de Aqua OPTIMIZER® gevitaliseerde water beter smaakt, helderder is en zachter aanvoelt. Door het gebruik van de Aqua OPTIMIZER® verminderen of verdwijnen vele huidklachten. Door zijn compacte afmeting is de Aqua OPTIMIZER® eenvoudig te monteren.

LifeGuide®

De LifeGuide® is een handgeblazen staafje van ca. 17 cm. Dat qua werking te omschrijven is als een dubbele Oudegyptische Ankh. De LifeGuide® werkt tegelijkertijd als zender en ontvanger van kosmische energie, afgestemd op de persoon en het tijdperk waarin wij nu leven. Dat wat je kunt, mag en wilt ontvangen, komt binnen en kan -direct of op termijn- ertoe bijdragen dat een disbalans in de meer subtiele energielichamen wordt opgeheven.

Een disbalans in deze hogere energielichamen is maar al te vaak de diepere oorzaak van een fysieke klacht. Het kan dan ook zomaar gebeuren dat een klacht "spontaan" vermindert of zelfs geheel verdwijnt, dat je een tinteling voelt, dat je het warm krijgt, dat de energie weer gaat stromen, dat het lichaam tot ontgifting wordt aangezet, enzovoort. Door zijn werking op de meer subtiele energielichamen kun je dit echter niet altijd direct voelen.

 

Enkele toepassingen van de LifeGuide®:

-het balanceert chakra’s en meridianen;

-geeft aarding;

-doet de relatieve belasting met vrije radicalen dalen;

-beslissingen worden meer bewust en gemakkelijker gemaakt;

-pijn kan verminderen of zelfs verdwijnen;

-snel en diep in meditatie, geeft rust, helderheid en vitaliteit;

-onder kussen om beter te slapen;

-vitaliseert voedsel en water;

Meer informatie over deze onderwerpen is te vinden op de website www.vitaliteit-service.nl , je kunt ook telefonisch contact met me opnemen.

 

Met vriendleijke groet

Vitaliteitscoach Marjolein van der Meulen

Vredebest 17

1191 PM Ouderkerk a/d Amstel

Tel. 020-4720398

Fax 020-4965498

E-mail vitaliteitscoach@zonnet.nl