TERUG NAAR LIJST SUPPLEMENTEN

A3. Vitamine B12 Plus

Dit supplement is met helende energie verrijkt en geeft een 2 tot 4 keer hogere effectieve opname. Het werkt direct op extra cellulair (fysiek) cellulair (emotioneel/mentaal) en celkern niveau (spiritueel).

De opname van vitamine B12 uit de voeding gebeurt uitsluitend in de dunne darm en dan nog alleen met behulp van een enzym, de intrinsieke factor. Vitamine B12 helpt bepaalde vormen van bloedarmoede te voorkomen. Het is nodig bij de vorming van gezonde rode bloedcellen en werkt hierbij samen met foliumzuur. Vrouwen kunnen vlak voor de menstruatie baat hebben bij extra vitamine B12. Als u vegetariër bent en/of rookt, hebt u meestal een B12 aanvulling nodig. Vitamine B12 is noodzakelijk voor prikkeloverdracht in het zenuwstelsel en bij de celdeling. Belangrijk voor de aanmaak van hemoglobine en omzetting van voedingsenergie in bio-energie. B12 is goed voor eetlust en groeistimulering bij kinderen, geeft meer energie, verlicht mentale stress en verbetert de concentratie.

Een tekort aan vitamine B12 wordt in verband gebracht met het ervaren van grote onrust, verwardheid, prikkelbaarheid, gefixeerdheid, geladenheid, grote vermoeidheid, concentratiestoornissen, multiple sclerose, bloedarmoede, brandende tong, neurologische afwijkingen en hoofdpijn.

Vitamine B12 biedt de mogelijkheid om vanuit ons hart op een vredige manier in contact met onze leefomgeving te zijn. Het biedt ons relativerend vermogen, geduld, genuanceerdheid en een begripvolle houding tegenover de ander. (*)

Naast vitamine B12 bevat Vitamine B12 Plus:

Vitamine B6: Deze vervult een sleutelrol in de lichamelijke, mentale en emotionele ontwikkeling van kinderen en is beroemd als middel ter verlichting van PMS (klachten i.v.m. menstruatie). B6 vermindert de pijn en ontsteking van gewrichten (RSI, carpaaltunnel syndroom) en bestrijdt arteriosclerose (aderverkalking).

Foliumzuur: Dit is een onderdeel van het vitamine B-complex en is essentieel voor gezonde celdelingsprocessen en de opbouw van nucleïnezuren (DNA/RNA). Hierdoor is het onmisbaar tijdens de zwangerschap; het helpt geboortedefecten voorkomen. Foliumzuur is onmisbaar bij het aanmaken van rode bloedlichaampjes en samen met vitamine B6 en B12 zorgt het voor een stevig skelet. Foliumzuur ondersteunt de hersenfunctie en bevordert mentaal en emotioneel welzijn.

(*) Vitaminen en mineralen, Spiegels van de Ziel, Truus Hartsink & André Schaap.

Dosering: 1 tot 2 tabletten per dag, tenzij anders voorgeschreven.

Inhoud: 90 tabletten

Ingrediënten per tablet (elementair):

Foliumzuur 1000 mcg.

Vitamine B12 1000 mcg.

Vitamine B6 50 mg.