TERUG NAAR LIJST SUPPLEMENTEN

A22. Vitamine B-50 Complex

Dit supplement is met helende energie verrijkt en geeft een 2 tot 4 keer hogere effectieve opname. Het werkt direct op extra cellulair (fysiek) cellulair (emotioneel/mentaal) en celkern niveau (spiritueel).

Vitamine B-50 De vitaminen uit het B-complex spelen een sleutelrol in vrijwel alle stofwisselingsprocessen in het lichaam, vooral de omvorming van voedingsstoffen tot energie en lichaamseigen (bouw)stoffen (assimilatie). De B vitaminen zijn onmisbaar voor de adaptatie(aanpassing) van ons organisme aan veranderende omstandigheden zoals klimaat en lichamelijke, mentale en emotionele inspanning ( sport, stress, verdriet, angst, woede). Het B-complex is belangrijk voor de juiste werking van ons zenuwstelsel.

Vitamine B1 Ongeveer de helft van de totale hoeveelheid vitamine B1 zit in onze skeletspieren. Dit geeft aan hoe belangrijk B1 is voor lichamelijke prestaties. Thiamine (vit.B1) is betrokken bij de energieproductie in onze cellen en belangrijk voor de goede werking van het zenuwstelsel. Het houdt ons flexibel en helpt sclerose (verhardingen) en artritis te voorkomen.Vitamine B1 beschermt ons tegen ingeademde carcinogenen uit tabaksrook, uitlaatgassen en andere vormen van luchtvervuiling.

Vitamine B2 zorgt voor normale groei en reparatie en draagt zodoende bij aan een gezonde huid en nagels en glanzend haar. B2 ondersteunt de energievoorziening van onze ogen en wordt ook gebruikt ter preventie van migraine aanvallen. Vitamine B2 is een belangrijke co-factor van de antioxidant glutathion.

Vitamine B3 of niacine is heel belangrijk voor onze lichaamseigen antioxidanten, die de energiecentrales in onze cellen beschermen. B3 helpt ook de regulatie van onze bloedvetten (cholesterol en triglyceriden) en bevordert de capillaire boorbloeding. Daarom helpt B3 om hart- en herseninfarcten te voorkomen. Vitamine B3 is een uitstekend natuurlijk kalmeringsmiddel.

Vitamine B5 is nodig bij de productie van neurotransmitters, de moleculen die de signalen tussen onze (zenuw)cellen doorgeven.Het verbetert vitaliteit en uithoudingsvermogen (bijnieren) en helpt tegen ochtendstijfheid en reumatische aandoeningen. B5 werkt cosmetisch: een mooie huid, gezond haar en helpt (met B3) ouderdomsvlekken te bestrijden.

Vitamine B6 vervult een sleutelrol in de lichamelijke, mentale en emotionele ontwikkeling van kinderen en is beroemd als middel ter verlichting van het PMS(klachten i.v.m menstruatie). B6 vermindert pijn en ontsteking van gewrichten (RSI, carpaaltunnel syndroom) en bestrijdt arteriosclerose(aderverkalking).

Foliumzuur is onderdeel van het vitamine B-complex en is essentieel voor gezonde celdelingprocessen en de opbouw van nucleïnezuren (DNA/RNA). Hierdoor is het onmisbaar tijdens de zwangerschap; het helpt geboortedefecten te voorkomen. Foliumzuur is onmisbaar bij het aanmaken van rode bloedlichaampjes en samen met B6 en B12 zorgt het voor een stevig skelet. Foliumzuur ondersteunt de hersenfunctie en bevordert mentaal en emotioneel welzijn.

Tekorten aan vitaminen van het B-complex kunnen een breed scala van symptomen oproepen. De meest bekende zijn: Bloedarmoede (B12, foliumzuur); pellagra, een ziekelijke huidverharding (B3); brandende ogen, die overgevoelig zijn voor licht en kloven in mondhoeken en tong (B2); ernstige vermoeidheid, uitputting (B1), mentale en emotionele onevenwichtigheid (B1, B6, foliumzuur); nervositeit; opgejaagd gevoel; moedeloosheid; gebrekkige concentratie en coördinatie.

De consumptie van "genot"middelen als alcohol, tabak, soft- en harddrugs,fastfood en sommige geneesmiddelen verbruikt veel van onze B vitaminen, evenals blootstelling aan elektromagnetische straling (elekra, magnetron, radar, zenders); luchtvervuiling en overmatige stress.

 

Dosering: 1 tablet per dag, tijdens de maaltijd of met water innemen, tenzij anders voorgeschreven.

Inhoud: 60 tabletten

Ingrediënten per tablet:

Vitamine B1 (Thiamine HCL) 50 mg. (3571 % ADH)

Vitamine B2 (Riboflavine) 50 mg. (3125 % ADH)

Vitamine B3 (Nicotinamide) 50 mg. (277,5% ADH)

Vitamine B5 (Calc.Pantothenaat) 50 mg. (833% ADH)

Vitmaine B6 (Pyridioxine HCL) 50 mg. (2500% ADH)

Vitamine B12 50 mcg. (30% ADH)

Foliumzuur 200 mcg. (100% ADH)

Biotine 50 mcg. (30% ADH)

Choline (Bitratraat) 50 mg.

Inositol 50 mg.

PABA 50 mg.

Taurine 50 mg.